EAT.PEASY KERSTDINER

Een fancy kerstdiner zonder moeite? Yes, jij dit diner zo op tafel gezet! Zodat jij verder ondervraagd kan worden door je tante over “waarom je nog steeds single bent”, herinneringen kan ophalen van het afgelopen jaar met je vrienden of tijd hebt om cadeaus uit te pakken…

Hieronder vind je de instructies om het EAT.PEASY diner helemaal af te maken. Dus, pak je mooiste bordjes en maak er een feestje van! 

Mijn favo playlist voor bij dit diner? Toch wel “Christmas (Deluxe Special Edition)” van Michael Bublé op Spotify. Corny, maar erg gezellig.

Geniet ervan!

Feestelijke groet,

Maaike, de Vegetarische Jager

NODIG VOOR HET BEREIDEN EN OPMAKEN

  • Koekenpan + een beetje olie.
  • Oven: voorverwarmen op 200 graden (boven-onder , conventioneel) of 180 graden hetelucht voor het hoofdgerecht.
  • Liefde en Kerst spirit.

Amuse: Zoete Aardappelbite met Cashew-avocado Mousse en een Gefrituurd Radijsje

Alle onderdelen van de amuse zijn aangegeven met een “1” op de verpakking.

Hoe maak ik er een plaatje van?

  • Leg een plakje zoete aardappel op een klein schoteltje of in een kommetje.
  • Spuit hier een goede klodder cashew-avocado mousse op.
  • Top deze met een gefrituurd radijsje en wat bieslook.

Voorgerecht: Coquilles van Koningsboleet met Erwten-truffel Puree

Alle onderdelen van het voorgerecht zijn aangegeven met een “2” op de verpakking.

Hoe maak ik er een plaatje van?

  • Pak een grote eetlepel en schep de erwtenpuree uit het bakje op een bord. Smeer het met de achterkant van je lepel uit, zodat je een mooi bedje voor je coquilles maakt.
  • Bak de coquilles 1-2 min per kant in een heel klein laagje olie in een koekenpan.
  • Leg de coquilles op de erwtenpuree en garneer met de extra erwtjes, kiemen en kokosbacon.

Hoofdgerecht: Biet Wellington met Geblakerde Spitskool en een Pompoen-Kastanjepuree

Alle onderdelen van het hoofdgerecht zijn aangegeven met een “3” op de verpakking.

Hoe maak ik er een plaatje van?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-onder warmte, conventieel) of 180 graden hetelucht.
  • Plaats de biet wellington, het bakje kastanjepuree en de spitskool in de oven voor 12 min. Check of het goed warm is en verwarm anders nog een paar minuten langer.
  • Maak een mooi bedje van de pompoen-kastanje puree en bestrooi met peterselie en hazelnoten crunch.
  • Snijd de biet wellington in stukken en leg op het bordje met daarnaast een goede schep ahorn-mosterd spruitjes.
  • Zet een bakje met de balsamico reductie op tafel voor over de biet wellington

Dessert: Dadel-karamel “Magnum”

Alle onderdelen van het dessert zijn aangegeven met een “4” op de verpakking.

Het dessert is helemaal klaar voor serveren. Leg hem op een bordje en geniet!