VEGAN MOKKA CHOCOLADE CHEESECAKE

Alleen van de titel krijg je al trek toch? Al je favo’s in 1 taart: chocolade, koffie en “cheese”. En deze taart is ook nog eens “no-bake”. Dat is niet alleen relaxed qua tijd, maar ook kan hij zo niet mislukken ūüėȬ†

Voor deze taart heb je dan ook eigenlijk alleen een vorm nodig en een goede foodprocessor of blender. Kind kan de was doen. Ook vriest hij heel goed in waardoor je altijd een lekker stukje achter de hand kan hebben. 

Wat heb je nodig aan tools?

  • Een vierkante bakvorm (ik gebruikte er eentje van 22 x 23 voor 16 stukjes)
  • Een goede foodprocessor of blender
  • Bakpapier (voor zover dat een tool is)

Aan de bak maar!

Dit recept delen met iemand die het voor jou mag maken?

Recept

Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke, glutenvrije, vegan mokka chocolade cheesecake. Wie ga jij ermee verrassen?

Aantal stuks

16

Weektijd (cashewnoten)

3 uur

Bereidingstijd

30 min

Koel/vriestijd

4 uur

Ingredi√ęnten

Bodem

  • 60 gram glutenvrije havermout + 60 gram boekweitgrutten (of 120 gram van 1 van beide)
  • 135 gram ongebrande en ongezouten amandelen
  • 3 el cacao
  • 2 tl instant koffiepoeder (bijvoorbeeld Nescaf√™ Gold)
  • 15 medjool dadels – ontpit
  • 3 el ahornsiroop
  • 5 el gesmolten kokosolie
  • 2 snufjes zeezout

Cheesecake vulling

  • 420 gram ongebrande en ongezouten cashewnoten – geweekt voor 3 uur
  • 240 ml water
  • 90 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille
  • 3 el citroensap
  • 180 ml gesmolten kokosolie
  • 6 tl instant koffipoeder (bijvoorbeeld Nescaf√© Gold)
  • snufje zeezout

Topping

  • 100 gram ongezouten pistachenootjes¬†
  • 30 gram cacaonibs

—————————————————————–

Bereiding

Bodem

  1. Doe de amandelen met de havermout en/of boekweitgrutten in een foodprocessor or blender en maal tot het een soort grof meel is. Let op dat er nog wel wat structuur in zit.
  2. Haal het grove meel uit de foodprocessor en voeg aan de processor de dadels, kokosolie ahornsiroop en zeezout. Maal tot het een gladde substantie heeft.
  3. Voeg dan de cacao, koffie en de amandelen met havermout en/of boekweitgrutten toe. Pulse totdat je een plakkerige massa krijgt. 
  4. Haal een handje de bodem er vanaf en rol hier balletjes van (energieballetjes om tussendoor van te genieten). 
  5. Druk de rest van de bodem in een met bakpapier beklede taartvorm.

Cheesecake vulling

  • Spoel de geweekte cashewnoten goed af en doe met alle ingredi√ęnten, behalve de koffie, in de foodprocessor of blender.
  • Blend totdat het helemaal glad is, dit kan even duren. Is het iets te dik? Voeg dan wat water toe.¬†
  • Giet de helft van het mengsel op de bodem en zet dit voor ongeveer 30 min in de vriezer om wat op te stijven.
  • Voeg de koffie toe aan het tweede deel van het mengsel en blend dit nog even goed.
  • Is het eerst deel goed opgestijfd in de vriezer? Giet dan het mokka mengsel erover en plaats deze voor minimaal 4 uur in de vriezer.¬†

Topping

Hak wat pistachenootjes en bestrooi de taart met de nootjes en de cacaonibs.

Snijd er vervolgens 16 squares van, of 8, wie houd je ook voor de gek? Geniet!