SNICKER DADELS

Yes! Eindelijk is hij er: het recept voor onze snicker dadels. Favoriet bij klanten van het eerste uur en vrienden. Super easy om te maken en lekker op elk moment van de dag! Glutenvrij, smeuïg en een energieboost! Bonbons eat your heart out.

Deze dadels bewaar je lekker lang: 7 dagen in de koelkast of wel tot 2 maanden in de vriezer. Tip: maak ze in BULK, dan heb je altijd een lekkere snack op voorraad!

Wat heb je nodig aan tools?

  • 2 pannetjes: steelpannetje en een grotere kookpan om chocolade au bain marie te smelten
  • Een schoteltje of plankje om de dadels te leggen in de vriezer

Let’s go!

Dit recept delen met iemand die het voor jou mag maken?

Recept

Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke en makkelijke, glutenvrije snicker dadels.

Aantal stuks

12

Bereidingstijd

10 min

Vriestijd

30 min

Ingrediënten

  • 12 medjool dadels
  • 3el (100%) pindakaas
  • 2 handjes ongezouten pinda’s
  • 100 gram pure chocolade (min 85%)
  • 1el zeezout, grove vlokken

—————————————————————–

Bereiding

  1. Snijd de medjool dadels open (niet helemaal door) in de lengte met een scherp mesje, verwijder de pit. Leg de dadels op een bordje.
  2. Vul de dadels met een beetje van de pindakaas en druk hier 2 pinda’s in. Zorg dat je de dadels nog net een beetje kan dichtdrukken.
  3. Doe de dadels met pindakaas voor 30 min in de vriezer.
  4. Zet na 25 min een pannetje op met kokend water en zet hier een iets kleiner steelpannetje in. Voeg de chocolade toe en laat deze smelten. Roer af en toe even.
  5. Haal de dadels uit de vriezer en haal ze stuk voor stuk met een lepel goed door de chocolade die nu gesmolten is. Leg de dadels voorzichtig terug op het bordje.
  6. Bestrooi de dadels met wat gehakte pinda’s (die je over had) en wat grove zeezout vlokken. 
  7. Zet de dadels in de koelkast.
  8. Enjoy!