SMAAKVOLLE GROENE CURRYPASTA

Wie houdt er niet van een goede curry? Gevuld met groentes, lekker kruidig en smaakvol. Hoe maak je nu echt zo’n super lekkere curry? Het zit hem in de currypasta. De basis! 

Wij hebben er eentje voor je bedacht, die niet alleen super lekker is, maar ook nog eens heel gezond. Zonder gekke toevoegingen. Dus ditch de pakjes en maak een potje van deze pasta. Zo gemaakt met je blender of foodprocessor. Je bewaart hem tot 5 dagen in de koelkast, dus je kookt er zo 2x mee.

Wist je dat wij deze curry gebruiken voor onze Gouden Mungbonen Curry? Stiekem mijn favoriete curry!

Wat heb je nodig aan tools?

  • Een goede foodprocessor of blender

Aan de slag maar.

Dit recept delen met iemand die het voor jou mag maken?

Hoe gebruik je deze pasta?

Bak de pasta voor 4 minuutjes in een pan en voeg vervolgens je favo groenten toe, bak nog even mee en voeg dan wat kokosmelk toe (400ml voor recept hieronder), laat dit even inkoken. Voeg dan eventueel nog wat tofu, kikkererwten of andere bonen toe. Zo heb je heel snel een heerlijke curry in elkaar geflanst.

Recept

Hieronder vind je het recept voor deze super smaakvolle currypasta gevuld met groenten.

Aantal stuks

1 potje voor curry voor 8 personen 2x curry voor 4 personen

Bereidingstijd

10 min

Ingrediënten

  • 2 gele paprika’s
  • 3 stengels citroengras
  • 6 bosuitjes
  • 2 groene pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 limoenen
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el kurkuma
  • 1 tl zeezout

—————————————————————–

Bereiding

  1. Snijd de paprika’s in stukjes, zonder lijsten en zaadjes.
  2. Snijd het uiteinde van de citroengras stengels eraf en gooi deze weg, haal het buitenste blad eraf en snijd 1x door midden.
  3. Snijd de topjes van de bosui eraf en een gedeelte van het groen. Snijd wat je over hebt door midden.
  4. Ontdoe de groene pepers iets van zijn lijsten en snijd in grove stukken.
  5. Haal de velletjes van de knoflookteentjes af. 
  6. Gooi alles alvast bij elkaar in de foodprocessor of blender.
  7. Doe het sap van de citroen en limoenen bij de rest in de foodprocessor of blender en voeg de ahornsiroop en alle kruiden toe.
  8. Mix tot je een grove pasta hebt. 
  9. Schep over in een bakje.

Deze pasta is tot 5 dagen houdbaar in de koelkast. Enjoy!