GEZOND GLUTENVRIJ ROZIJNENBROOD

Klaar met saai glutenvrij brood uit de supermarkt? Of wil je gewoon eens wat anders ontbijten of snacken? Dit brood is top! Zo gemaakt! Je gooit namelijk alles in de foodprocessor bij elkaar, geen rijstijd en stopt het zo in de oven. Het is ook nog eens heel lekker als het warm is, dus je hoeft niet lang te wachten om het te eten.

Lekker met een beetje (plantaardige) boter, wat notenboter, appelstroop of pindakaas.

Wat heb je nodig aan tools?

  • Een cake/broodvorm
  • Een goede foodprocessor of blender
  • Bakpapier (voor zover dat een tool is)

Aan de bak maar!

Dit recept delen met iemand die het voor jou mag maken?

Recept

Hieronder vind je het recept voor dit heerlijke, glutenvrije, vegan rozijnenbrood. Ga jij ermee ontbijten of gebruik je het als energie snack tussendoor?

Aantal plakjes

±15

Bereidingstijd

15 min

Oventijd

50 min

Ingrediënten

  • 3 el gebroken lijnzaad (+7 el water)
  • 75 gram sultana rozijnen 
  • 50 gram blanke rozijnen
  • 3 rijpe bananen
  • 250 gram sorghummeel of 250 gram havermeel
  • 150 gram tapioca zetmeel
  • 10 el soja yoghurt (ongezoet)
  • 75 ml avocado olie of 75 ml olijfolie
  • 1 tl wijsteenbakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl apelciderazijn
  • 1tl zeezout
  • 0,5 tl vanillepoeder

—————————————————————–

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-onder warmte).
  2. Zet eerst de rozijnen in een laagje water om ze een beetje te weken.
  3. Maak vervolgens een “lijnzaad ei” door de eetlepels lijnzaad te combineren met het water in een bakje en laat dit staan.
  4. Meng alle overige ingrediënten in een foodprocessor totdat je een glad beslag hebt. 
  5. Doe dit beslag in een kom en spatel hier het “lijnzaad ei” en de rozijnen doorheen.
  6. Vet de vorm in met een beetje olie (avocado of olijf) en voeg het mengsel toe. 
  7. Zet voor 50 min in de oven. Laat het vervolgens iets afkoelen voordat je het snijdt of niet natuurlijk 😉 

Geniet!