DADEL-KARAMEL MAGNUMS

Het ultieme vegan dessert maken? Dit is hem! Als je dacht dat onze bestseller dadel-karamel squares niet lekkerder konden worden dan had je het mis. Maak er een magnum van en beter wordt het niet. Het perfect dessert om je lover, vrienden of familie mee te imponeren. Zonder teveel toegevoegde suikers, glutenvrij en plantaardig!

Grijp je kans om onze favoriet te maken. Deze wil je proeven!

Wat heb je nodig aan tools?

  • Een vierkante bakvorm (ik gebruikte er eentje van 22 x 23 voor 9 stuks)
  • Een goede foodprocessor of blender
  • Bakpapier (voor zover dat een tool is)
  • 9 stevige satéprikkers

Dit recept delen met iemand die het voor jou mag maken?

Recept

Hieronder vind je het recept voor deze heerlijke, glutenvrije, vegan dadel-karamel magnums. Let op: ze zijn erg verslavend!

Aantal stuks

9

Bereidingstijd

15 min

Koel/vriestijd

1 uur

Ingrediënten

Bodem

  • 190 gram ongezouten macadamia noten
  • 250 gram ontpitte medjool dadels
  • 40 gram grote kokossnippers

Dadel karamel vulling

  • 250 gram ontpitte medjool dadels
  • 70 gram lichte vloeibare tahini
  • 5 el amandelmelk
  • 1 tl vanille extract
  • 0.25 tl zeezout

Chocoladelaag

Optie 1: zelf chocoladelaag maken

  • 8 el kokosolie
  • 6 el cacao poeder
  • 6 el ahornsiroop
  • Klein drupje vanille extract
  • Zeezout als topping

Optie 2: pure chocolade smelten als chocoladelaag

  • 200 gram 85% pure chocolade

Toppings

  • 50 gram vegan witte chocolade (bijvoorbeeld van Veganz)
  • 2 handjes gevriesdroogde frambozen

—————————————————————–

Bereiding

Bodem

  1. Bedenk de bodem van het blik met een laagje bakpapier en zorg dat deze ook aan de randen zit.
  2. Doe de noten in de food processor en pulse tot het kruimels zijn. 
  3. Voeg de kokos en dadels toe en pulse tot het sticky is.
  4. Druk deze bodem in het blik goed aan, zet in de vriezer.

Dadel karamel vulling

  1. Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en maal totdat het een zachte karamel is. Is het niet zacht genoeg? Voeg wat amandelmelk toe.
  2. Smeer deze karamel goed uit over de bodem en zet het weer terug in de vriezer.

Chocoladelaag

Optie 1

  1. Smelt de kokosolie in een pannetje. Haal daarna van het vuur.
  2. Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed door.

Optie 2

  1. Smelt de pure chocolade au-bain-marie (in een pannetje boven een ander pannetje met kokend water)

Voor beide opties

  1. Haal de bodem met karamel laag met bakpapier uit het blik.  
  2. Snijd in 9 langwerpige stukken (3×3) en steek aan de zijkant een afgeknipte satéprikker erin.
  3. Doop vervolgens de stukjes in de chocolade of giet het erover zodat ze goed bedekt zijn.
  4. Leg de stukjes op een bordje terug in de vriezer.
  5. Optioneel: na 30 min even uit de vriezer halen en wat zeezout over de bovenste laag strooien.

Topping

  1. Smelt de witte chocolade au-bain-marie.
  2. Hak de gevriesdroogde framboosjes klein.
  3. Haal de magnums uit de vriezer en pak een klein lepeltje om de witte chocolade over de magnums te verspreiden.
  4. Strooi er ook wat framboosjes overheen.

Geniet!

Nog makkelijker!

Ga je liever voor een nog makkelijkere oplossing? Bestel onze dadel-karamel squares en maak ze zelf thuis nog af met de topping. Feestje gegarandeerd!