BACON KIKKERERWTEN

Dit is zo’n recept waarvan je al wilt snacken terwijl het nog in de oven zit. Want zeg eerlijk, wie mist de smaak van bacon niet weleens? Je wilt die persoon niet zijn, maar toch heb je ineens een sterk bacon craving. Helemaal op een (brakke) weekenddag. Geef er gewoon aan toe, maar dan wel op een verantwoorde manier.

We got your back! Met deze bacon kikkererwten maak je een feestje van je broodje, salade en stamppotje. Of gewoon los, als snack. 

Verwarm je oven op 190 graden en let’s go!

 

Dit recept delen met iemand die het voor jou mag maken?

Recept

Hieronder vind je het recept voor deze top vervanger van spekjes of bacon over een maaltijd of een losse snack om je bacon honger te stillen.

Aantal stuks

Voor 4 personen

Bereidingstijd

5 min

Oventijd

±35 min

Ingrediënten

  • 400 gram afgespoelde kikkererwten uit blik
  • 1 el olijfolie
  • 1 el (glutenvrije) sojasaus
  • 2 tl ahornsiroop
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • snuf zeezout

—————————————————————–

Bereiding

  1. Leg de kikkererwten op een bakplaat met bakpapier. 
  2. Meng alle overige ingrediënten met de kikkererwten op de bakplaat. Zorg dat je het goed omschept.
  3. Zet de plaat voor minimaal 35 min in een voorverwarmde oven. Schep halverwege even om. 
  4. Zijn de kikkererwten nog niet crunchy genoeg? Laat nog ze nog iets langer in de oven staan en blijf tussendoor checken of ze niet verbranden. Ze worden nog wat knapperiger als je ze laat afkoelen.
  5. Laat ze minimaal 15 min afkoelen.