PASTA ALFREDO MET TEMPEH “BACON”

Wie houdt er niet van pasta met een romige, kaasachtige saus “bacon”?? En laat dit dan ook nog eens een versie zijn met lekker veel groenten! De “bacon” maken we door tempeh lekker te kruiden en te bakken in de oven totdat hij wat knapperiger wordt. De saus krijgt z’n kazige smaak door edelgist toe te voegen. Niet alleen super lekker, maar ook een bijzonder voedzaam ingrediënt. Zo bevat edelgist van nature veel B vitamines en foliumzuur. O.a. goed voor mooi glanzend haar en sterke nagels. Wij zijn al even fan. Jij straks ook?

Deze maaltijd bevat 270 gram groenten.

Energie: 553 kcal; Eiwitten: 23 gram; Koolhydraten: 79 gram; Vetten: 13 gram; Vezels: 14 gram

De voedingswaarden zijn bij benadering berekend en gebaseerd op de “medium” maaltijd.

Gele linzen pasta; bloemkool; cashewnoten; amandelmelk; edelgist; broccoli; tomaatjes; knoflook; doperwtjes; tempeh bevat soja; sojasaus; olijfolie; ahornsiroop; gerookte paprikapoeder; paprikapoeder; liquid smoke; oregano; basilicum; peper; zeezout.

Dikgedrukte ingrediënten zijn allergenen.

  1. Haal voor het verwarmen het folietje van het bakje en het bakje met saus eruit en roer door de pasta voor je het in de oven of magnetron doet. Het bakje kan tot 200 graden verwarmd worden (magnetron en oven).
  2. Verwarm het bakje of schep het over op een bordje.
    1. Oven (voorkeur): 7 – 9 min op 175°C
    2. Magnetron: 1:00 – 1:30 min op 700-750W
  3. Enjoy!